Cik Na Familia!

just my cousin and her happy family...

Extended Exposure

antara shots bokeh terbaik yang wa amik, bukan sebab mamat ni hensem dan bukan juga sebab wa lagi hensem dari mamat ni, just happen to be a good shot, that's all. hahahaha

Spain-Gibraltar

Gibraltar, awesome place. not to mention people with awesome spanglish accent, hahahaha

SUMMER!!!!

Summer BBQ at Peak district, lots of beautiful chicks, no I mean beautiful shots. yup, definitely beautiful..urr shots.

Prev Next
A Post Without Image

Plymouth, Devon and FUIYO!

Went to Plymouth [pronounce; Pli, moth] the other day, for about a motherly 6 days. this is one of my longest time away from home, after the trip to Spain last year. Putting that aside, the reason why I am needed in Plymouth, or Devon to be exact  is because I am involved with an annually Winter gathering organize by ILuvIslam. becoming a volunteer for such event really put me (a self proclaimed PHOTOGRAPHER) in a difficult position. It is a nice place, is what I want to say but that wont do the justice, so I would prefer it to be called as a superbly heaven and if you have a classic British country environment in mind I will say that your are not being delusive, it is real. hahaha. Like I said before, becoming a volunteer is my first biggest mistake, the second is becoming volunteer in the kitchen. Preparing foods for the participants did not allow me take lots of picture, so just suck it up. hahaha


  


And here is my kitchen crew.

A Post Without Image

I should be there, I swear I do.

well, the problem is . I can't. Not that it is impossible, but I choose not to have the luxury of spending more than 500 pound of cash for a return flight back to Malaysia, so what I am about to do here is what we call a common practices in blogging, which are repost. I know, haters gonna hate, so what, I don't care and I will not care, and I will not gonna credit those who own these picture, hahaha.

LOL JK, Credits to encik azman

A Post Without Image

extended exposure

bermain dengan exposure memang best. ianya penuh dengan 1001 cara dan hasil, (mengikut kreativiti kita sendiri lah). yang ni aku wat kat Pasir Pekan Kelantan. hahaha, tempat Mr N isytiharkan sebagai tempat lahir beliau yang kedua selepas Pekan, Pahang. xkisah la, wa bab2 ni x nak cite, ni wa nak cite pasal gamba yang wa amik kat Pasir Pekan. 1st, nak wat long exposure kenelah ade tripod. wa gune tripod murah je yang wa beli kat KBMall. ala. skang rm60 dh bleh dapat satu tripod. kali ni wa gune lens 50mm f1.8. ni prime lens. saje je gune prime lens sebab maleh nak tukar2 lens lain, sebab pastu wa nk wat bokeh plak. x tau bokeh tu ape, klik sini. ade banyak cara nk wat bokeh ni, tapi wa ikut yg just gune prime dgn bukaan aperture yang paling besar, f1.8. kalu korg x paham amende f stop ni, sabor je la, aku pun tgh blaja lagi ni. so inilah hasil daripada long exposure dari atas jejantas di pasir pekan.
P/S: wa noob lagi, so gamba pu lebey kurang je la. hahahaha










A Post Without Image

Familia Cik Na.

well she is my latest cousin, how many do I have? don't even think about it hahaha, and her name is Azra. ni just gamba mak cik aku je, Cik na and her lovely family, hahahaha.







A Post Without Image

Summer is in the air- BBQ kat Peak District jom!

Summer, memang best. memang memang sangat best. setelah bertarung dengan kesejukan winter dan spring selama hampir 5 bulan, cuaca dah semakin panas, xyah pakai baju tebal lagi, bleh main sport , MEMANG HEAVEN!!!!!. so, sempena cuaca yang dah semakin summer ni, aku pun join SMSA or Sheffield Malaysian Student association punyer BBq kat peak district. peak district ni merupakan antara tempat wajib kiteorg sebagai budak Malaysia membuang masa main games and bako ayam. hahahaha. kali ni aku volunteer untuk jadi AJK dapur so aku x main r, sebab aku nk enjoy cahaya matahari sepuas2 puasnya sambil bako ayam. tu cara untuk aku enjoy summer aku. hahahaha.









A Post Without Image

Spain- Gibraltar

Juga dikenali sebagai Jabal Tariq, ni merupakan antara beberapa kubu pertahanan terakhir tentera british walaupun Sepanyol mengisytiharkan kawasan ini sebagai salah satu kawasan jajahannya. ketika perang dunia pertama, gua digali merentasi batuan batu kapur untuk dijadikan kubu menahan serangan tentera Sepanyol dan tentera Perancis. sekarang, Gibraltar merupakan salah satu daripada negara di bawah daulat Ratu Elizabeth. Ade Banyak gak tempat2 yang memang berbaloi untuk dilawati. contohnya, Europa  Point- merupakan penghujung benua eropah. Masjid besar Gibraltar ( masjid besar lah jugak walaupun satu2nya masjid kat sini). - masjid ni merupakan hadiah daripada salah seorang pemimpin negara arab. detailnya tak berapa sure. Jabal Tariq takyah cite ar, memang breath taking soul taking habis. hahahah sume pemandangan ni buat kiteorg lupe yang ni destinasi terakhir kiteorg lam kembara Andalusia ni. haih. pasni ke rushing balik Malaga plak nak amik flight balik Liverpool.

P/S: sekali kat Malaga Airport flight kene delay la, amik ko. ni sume snow punye pasal la.
                                   



   


A Post Without Image

Spain- Seville

Seville, rasenya kat sini ade satu kelab bola sepanyol yang agak feymes gak r. Antara tempat2 yang dilawati di sini adalah masjid Mohammad, ( tak sure ni name betul ke tak,) dan gelangang laga lembu.